چاپ        ارسال به دوست

ثبت اختراع توسط عضو هیات علمی گروه زیست شناسی

.

.

.

.

.آقای دكتر آرمان محمودی اطاقوری، دانشیار گروه زیست شناسی دانشكده علوم پایه موفق به ثبت اختراع با عنوان پودر شیرین كننده كم كالری از گیاه سیب زمينی ترشی با نام علمی هلیانتوس توبروسوس از خانواده آفتاب گردان گردید .

دكتر محمودی با اشاره به این مطلب که اين اختراع محصول طرح ملی پژوهشی تصويب شده در ستاد توسعه علوم و فناوری گياهان دارويی معاونت علمی رياست جمهوری به تاریخ ٢٤ /٧ /١٣٩٦ می باشد، گفت: اين تركيب توليدی به دليل دارا بودن قند طبيعی اينولين به هيچ عنوان جذب كليه ها نمی شود.

وی افزود: استفاده از اين پودر طبيعی گياهی، جايگزين مناسبی برای ساكارز و ديگر قندهای پلی ساكاريدی است كه برای بدن انسان مضر هستند.

وی با اشاره به اينكه پودر شيرين كننده گياهی توليدی، علاوه بر مفيد بودن برای مبتلايان به ديابت، جهت پيشگيری از ابتلا به اين بيماری در افراد سالم نيز قابليت مصرف دارد، ابراز اميدواری كرد: با بهره گيری از قند اينولين می توان تحولی بزرگ در صنايع غذايی كشور از قبيل تهيه شيرينی، شكلات، نوشابه، كمپوت، كلوچه، ماكارونی، بستنی و صنايع لبنی ايجاد نمود.

دكتر محمودی ادامه داد: در سال های گذشته نيز قندهای طبيعی از برخی گياهان دارويی مانند استويا كه بومی آمريكای جنوبی است استخراج گرديده و در كشورمان به توليد رسيد كه به دليل بالا بودن هزينه های لازم جهت تلخی زدايی، صرفه اقتصادی چندانی ندارد، ولی گياه سيب زمينی ترشی به دليل داشتن قند طبيعی اينولين كه يك تركيب پری بيوتيك است، موجب رشد باكتری های مفيد ( پروبيوتيك) دستگاه گوارش شده و مانع از رشد و تكثير باكتری های مضر می گردد.

لازم به توضيح است: تاكنون پنج ميليون فرد مبتلا به بيماری ديابت در ايران شناسايی شده اند و پيش بينی می شود تا ٢٠ سال آينده اين رقم به شش و نيم ميليون نفر برسد. همچنین 11% از جمعيت بالای ٣٥ سال در مازندران ديابت دارند و استان مازندران از اين جهت مقام هفتم را در بين استان های كشور دارا می باشد.


٠٧:٥٨ - 1397/08/20    /    شماره : ١٨٨٨٤    /    تعداد نمایش : ١٠٧



خروج